Mac 2017 Mac 2017 - The New Minded Mac 2017 Mac 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Jalan-jalan di Singapura part-2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 
Lama tak bersiaran diblog.. Laptop saya ini rosak semula, Baca article sebelum ni Repair Chip Display sesudah setahun ia rosak semula.. Hampir seminggu juga laptop ini berada di kedai sementara nak tunggu part sampai.. Yang rosaknya kali ini adalah cip grafik ati radeon, hmm.. tukar baru je la terus senang nanti kang rosak balik.. harga tukar RM280.
Masa otw ke singapore minggu lepas ada dapat call dari kedai komputer tu katanya dah jumpa problem dilaptop ni selepas 3 ari jugak ler dia mencari apa problemnye sebab tiba-tiba ja screen laptop ini keluar display elok pulak.. haha.. so 3 ari la juga dia mencari puncanya akhirnye jumpa apa yang problem. Masa tu deal le dengan shah untuk order part dengan price chip tu alhamdulillah semua berjalan lancar, so kena tunggu dalam 4 hari lagi untuk barang sampai dan test run in laptop. So far hasil kerja kedai repair laptop ni memang terbaik la.. Siap tambah lagi anti grip yang hilang dekat bawah laptop ..…

A Day Trip Ke Singapura Dari Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 
Hari ini saya ingin berkongsikan sedikit mengenai A Day Trip Ke Singapore dari Kuala Lumpur, tempoh perjalanan ini adalah hanya sehari iaitu bertolak dari kuala lumpur jam 10 pagi sehingga jam 4.30 petang berada di Singapore dan tiba di Kuala Lumpur pada jam 11 malam.. 
Perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Singapore lebih kurang 4 - 5 1/2 jam...Checkpoint yang dilalui ketika memasuki Singapura ini adalah melalui Tuas Checkpoint. Disini agak tidak sibuk sedikit.. Kenderaan yang memasuki ke Singapore akan dikenakan bayaran @ tol. 
Selepas dah settle dicheckpoint Tuas saya telah meneruskan perjalanan ke Arab Street untuk menjamu selera Nasi Beriyani dan Murtabak daging yang sedap di sana.. 
Saya parking kereta di berhampiran Jalan Victoria St. Di sini terdapat dua cara payment untuk parking pertama adalah coupon dan menggunakan kad parking. Kalau parking diluar ditepi jalan menggunakan kupon parking 60sen 1/2 hour.  Semasa tiba tu hujan pula turun…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner