HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara - The New Minded HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara

HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Pernah mengalami pergi outstation atau melancong ke luar negara tapi tak tahu nak jejalan disana? 
Nak guna navigation di handphone kena guna internert pula lepastu internet pula tak de internet roaming pula.. Nak beli simkad ketika disana memang mahal, takkan semata-mata nak beli simkad untuk membolehkan anda guna navigation tu je.. hurmm.. Memang ia akan menjadi mimpi ngeri.. Hari ini saya ingin menyelesaikan masalah yang sering terjadi kepada anda tu. 

Dengan menggunakan applikasi Here WeGo Maps  masalah anda itu akan dapat diatasi.. Kenapa? 

Here WeGo ini dapat berfungsi dengan baik dan lancar tanpa sebarang masalah untuk membuat navigation ke destinasi yang anda ingin tuju itu didalam keadaan tanpa INTERNET DATA. Saya sendiri telah menggunakan application ini semenjak guna windows phone lagi sehingga la sekarang menggunakan android phone. 

Bagaimana nak guna Here WeGo ni? 

Anda boleh download aplikasi ini di play store, apple store, store... 

Menu

 Lepas dah install application ini, di bahagian kiri atas ada line tiga tu kan.. Click situ nanti paparan seperti gambar diatas ini akan muncul.. 

Apa yang perlu anda lakukan adalah tekan download maps untuk mendownloads negara atau negeri yang bakal anda lawati tu.. 

Offline Map

Bila dah siap download tu ia akan kua paparan seperti diatas ini...

So lepas ini bila ke luar negara tu off je internet data tu dan anda boleh dah guna navigation ini without using internet data..

Apa yang bestnye kan walaupun saiz file maps untuk setiap negara itu tidak la besarkan tapi ia mempunyai maklumat yang lengkap taw.. 

Cuma sebelum anda pergi ke negara tersebut, anda perlu pastikan catat nama jalan atau nama tempat itu dengan betul di kertas or list anda. Ini sebab kalau dah offkan internet data tu macam mana ia nak beri suggestion place kan kalau korang taip tu salah. So bila guna offline ini nama tempat / nama jalan atau banggunan itu perlulah betul untuk memboleh kan navigation secara offline dapat dijalankan.

Yang bagusnya lagi di apllication ini ada memberi warning ye kalau anda lebih speedlimit yang ditetapkan dikawasan tersebut.. Walaupun ia offline tapi ia masih boleh track lagi kelajuan anda bawa kenderaan tu.. So sila patuhi had laju kang kena saman jangan marah ye.. 

Sememangnya HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara untuk saya ketika melancong ia dapat digunapakai walaupun tiada internet.. 

Semoga article ini dapat membantu anda semuanya...
 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Wah macam best. Kalau guna dalam malaysia pun boleh lah kan?

    BalasPadam
  2. untuk yang memang selalu sesat macam kakak, memang TERpaksa la install applikasi sejenis gini.. adoi !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kena cuba application here wego ni.. memang sangat membantu..

      Padam
  3. Senanglah ada apps macam ni, takdalah sesat manjang, tambah2 bila ke negara yg penduduk tak cakap english sgt .

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah betul tu.. tapi make sure kena tahu dulu nama jalan or landmark dkt kawasan tu sebelum kita guna offline maps ini.. :)

      Padam
  4. Wah, mearik ni... nanti boleh try juga...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner