Google Analytic Bounce Rate Bulan Jun 6% Google Analytic Bounce Rate Bulan Jun 6% - The New Minded Google Analytic Bounce Rate Bulan Jun 6% Google Analytic Bounce Rate Bulan Jun 6%

Jumaat, 30 Jun 2017

Google Analytic Bounce Rate Bulan Jun 6%

11 comments

Overview Bulan Jun 2017
 Assalamualaikum dan salam sejahtera, 

Setelah sekian lama saya sendiri tak check google analytics blog ini.. Hari ini tergerak pula hati nak tengok report blog ini dekat google analytic.. Fuh.. memang memberangsangkan.. Almaklumalah sekarang ni memang agak jarang saya update blog ni.. hehe.. Ingatkan semua benda dah kelaut dah perginya rupa-rupanya masih maintain lagi.. Alhamdulillah.. 

Bounce rate untuk bulan ni masih dikekalkan below 10% iaitu pada 6.66%.. Alhamdulillah walaupun dah lama tak update bounce rate masih maintain je lagi below 10%.. 

Nak buat bounce rate tu below 10% ? boleh cuba lakukan article yang berinfo dan ia agak panjang sedikit untuk memastikan user tu berada lama di page dan blog anda tu.. 

So kita bermain pula dengan article yang mempunyai seo ataupun niche yang berguna dan berinfo seperti kitamembuat review sesuatu tempat, article review produk dan info public place seperti surau didalam shooping complex dan lain-lain.. 

Sekarang ni alhamdulillah blog ini telah mencapai apa yang saya inginkan iaitu saya dapat membantu mereka yang mencari maklumat di internet dan dapat diberikan jawapan dan pandangan yang tepat dan boleh diterima pakai kepada mereka. Sedikit sebanyak hasil daripada penat lelah selama ini dapat ditarikkan nafas lega sedikit dengan wajah kegembiraan apabila article yang kita buat itu dapat membantu ramai orang.. hehe..

Top Article Bulan Jun 2017
Hari ini saya ingin mendedahkan rahsia blog ini.. haha.. Ini adalah antara top article yang setiap hari akan ada orang search di google yang membantu blog ini terus maintain walaupun saya jarang mengupdate blog ni.. Ia sedikit sebanyak dapat memberi awareness kepada user yang blog ni ada bekalkan info yang berguna kepada mereka..

Ini diantara top post sepanjang masa ..
  1. Surau klcc
  2. Biskut semperit tradisional
  3. Kereta api sabah
  4. Kedai Bakeri kuala lumpur
  5. Asb Pelajar
Ini antara top article di blog ini untuk sepanjang masa.. ada juga yang lain diantaranya adalah
  1. Tempat Percutian Di Langkawi
  2. Berbaloi ke kasut skechers
  3. Kopi Cap Tupai
Macam saya beritahu tadi, kita buat article yang berinfo ini amat berbaloi, sedikit sebanyak dapat memberi info tambahan kepada mereka yang sedang mencari info yang berkeenaan tu.. Ada aura lain macam sikit bila kita dapat tengok unique visitor dari keyword ke article kita buat tu dapat menarik perhatian user tu.. hehe.. Ini dapat menaikkan lagi rank blog ni juga.. 

Selamat berblog yer rakan-rakan sekalian.. selamat beraya..



If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

11 ulasan :

  1. Lahai bestnye bounce rate rendah.. lea tak dpt lagik nk rendahkan.. tak tahu camne cara dah nak buat.. huwaaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh cuba buat article tu panjang sikit buat user tu berada lama sikit di blog utk baca article tu.. :)

      Padam
  2. salam hasif.first sekali tahniah bounce rate rendah.betul tu,bila dapat share benda bermanfaat rasa satu kepuasan kan.Cuma irda nak tahu lah macam mana nak check bounce rate tu.terpaksa ngaku takpernah check and tak tahu.selama ni syokk menulis je.tak reti sgt.kdg2 just check stat je.Nanti tolong share entry pasal ni ye/thank you

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm, terima kasih irda..
      insyaallah ada masa sy akan share kan.. tp boleh baca je di label seo or search diblog ni ada je article mengenai tu..

      Padam
  3. okay sangat tu bounce rate nya. tak update pun still okay. maksudnya banyak info org baca lelama, yg org nak tahu tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup info org nak tahu kita jadikan ia satu jalan cerita yang lengkap tu buatkan org terus nak baca dan terus ingin tahu, dalam masa yang sama ia buatkan org tu berada lama di blog kita.. :)

      Padam
  4. Salam Aidilfitri Hasif..

    Sis ingat lagi blog Hasif walau lama x datang singgah sbb lupa address. Best perkongsian blog Hasif so x mustahil pengunjung spt sis suka baca..

    Keep it up!

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam aidilfitri juga..
      address kalo lupa google je hasif tu insyaallah ada di search engine tu... hehe..

      terima kasih sis sokong ya.. insyallah akan diteruskan dgn post2 yang berinfo.. :)

      Padam
  5. bestnyaaaa bounce rate rendah... tapiiii mcm mana hasif buat google analytic nie. Mcm nak tahu jugak je bounce rate blog nadia sebab nadia rasa lately nie page view blog nadia mcm sikit. =(

    BalasPadam