Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB - The New Minded Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB

Ahad, 2 Julai 2017

Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB

8 comments

Yahoo Malaysia
Assalamualaikum dan salam sejahtera, 

Setelah sekian lama tidak kedengaran yahoo sejak adanya google ni.. Kini yahoo mail telah melakukan satu tarikan yang menarik untuk pengguna yahoo iaitu storage e-mail bersaiz 1TB. Ya betul, kini storage yahoo mail bersaiz 1TB.. Ha amik terlalu besar saiz ini diberikan kepada free account user.. fuh mercik.. 

Saiz email sebesar 1TB ini amat berguna kepada mereka yang sentiasa menggunakan public computer dimana mereka takut untuk dijangkiti virus terhadap external device yang dicucuk dekat public computer. Terutama sekali di lecturer hall.. 

Upload saiz limit adalah 25Mb sahaja untuk satu attachment it's normal size la, setakat file document tu nk watper besar2 kan lain la kalau guna microsoft access tu yang ni memang takdapat ler nak upload.. Tapi jangan risau kalau file tu besar 25Mb kini anda boleh link kan account cloud storage seperti google drive waaa memang bagus macam ni.. Ada perubahan. 

Ada satu benda yang buat saya tertarik dengan yahoo mail terbaru ini adalah, ia mempunyai auto response atau auto reply emel jika kita pergi bercuti.. 

Auto Response
Di auto response ni kita boleh set kan reply mesej yang kita ingin untuk pastikan orang yang hantar mesej dengan kita tu tahu yang kita ni not available on that day.. So example anda boleh setkan mesej yang kita minta dia remind or contact semula pada tarikh kita available ataupun kita boleh setkan mesej tu yang kita akan hubungi beliau semula.. Senang kan.. 

Contoh
Ini adalah contoh auto response.. senang dan mudah.. bila orang tu hantar emel kepada kita automatik beliau akan mendapat mesej yang kita setkan tu. 

yahoo mail storage
Jangan kata saya cakap tidak benar pula, see memang 1TB ya storage email yahoo ni.. Memang terlampau banyak untuk free account.. So kepada anda ape lagi jom ler kita guna yahoo mail ni.. Memang sesuai untuk student / pelajar-pelajar universiti untuk jadikan yahoo mail ni sebagai tempat mereka backup kan document terutama sekali tesis korang tu.. hahaha... 

Cuma yang tak menariknya adalah yahoo mail ni ada iklan je la.. Tapi iklan ia adalah daripada iklan google advertisment punya..Tapi kira berbaloi la kan 1TB diberi oleh yahoo mail kepada kita secara percuma.. Ha tertarik tak? Kalau tertarik jom ler terjah buka akaun yahoo mail tu sebelum nama-nama anda tu semua dah kena amik orang.. haha.. 

Akaun lama pun automatik akan mendapat 1TB juga.. 





If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

8 ulasan :

  1. Balasan
    1. aah makin besar dh jadi 1Tb dah sekarang ni..

      Padam
  2. Wah! besarnya saiz.
    Yahoo mail Mrs. A memang dah lama sangat tak guna log in pun sekali sekala jer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akaun lama pun automatik terus dapat 1Tb ni.. :)

      Padam
  3. besar tu. baguslah. senang nak hantar file2 yg besar2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah mmg besar tu.. tp file limit yang boleh diupload dalam attachment untuk satu file 25Mb.. :)

      Padam
  4. betuk lah, nadia pun sejak ada Gmail , perihal yahoo mail mcm diabaikan pulak =)

    best nie size makin besar =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah size ymail dah makin besar skrg ni.. :)

      Padam