Giveaway pertama dari blog irdagarmin Giveaway pertama dari blog irdagarmin - The New Minded Giveaway pertama dari blog irdagarmin Giveaway pertama dari blog irdagarmin Giveaway pertama dari blog irdagarmin Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Giveaway pertama dari blog irdagarmin

https://irdagarmin.blogspot.my/2017/11/giveaway-pertama-dari-blog-irdagarmin.html?showComment=1509879054789#c4588836412903272090
Giveaway pertama dari blog irdagarmin
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar sahabat2 di blogger saya ini? 

Sekarang ni agak jarang nak update blog ini sebab sibuk dengan tugasan kerja, tak menyempat nak membelek blog ni. 

Tadi masa tengah duduk sambil layan cerita dekat tv tiba-tiba teringat dekat blog dan giveaway yang irda buat ni. Ingatkan tadi dah terlepas tarikh nak joinnya tu, rupanya masih lama lagi.. Alhamdulillah sempat lagi nak join bagi memeriahkan lagi giveaway yang dianjurkan oleh Irda Garmin ini.  

Sebelum saya ingin memulakan isi seterusnya, saya nak ucapkan Selamat Hari Jadi Irda, Semoga diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki. 

Okay, untuk syarat yang dinyatakan oleh Irda iaitu apakah topik yang saya minat baca diblog Irda?. 

Saya suka baca blog Irda ini sebab didalam blog Irda ini ada banyak memberikan kata-kata semangat dan bisnes inspiration gitu. Mostly posting yang Irda postkan itu adalah positif mind punya artikle. Memang seronok baca artikle yang positif ini, sebab saya sendiri memang suka baca buku-buku yang ada kaitan dengan bisnes, inspiration dan finance walaupun finance ni bukan major saya tapi sy suka membaca buku2 gitu. Itu diantara sebabnya I always read article di blog Irda ni. 

Selain dari tu, ada satu artilce is quite interesting pada saya iaitu berkenaan ASB Financing  dimana didalam post Irda ada mengajar kita teknik rolling untuk ASB Loan. Okay kepada mereka yang berminat untuk membuat ASB Loan boleh direct contact kepada Irda ya.

Mungkin ada yang tertanya-tanya bagaimana nak tranfer duit secara online kedalam ASB ni kan? Yala, maklumlahkan nak pegi beratur tu agak takde masa nak peginya tu masa lunch pun singkat je kan. Mungkin Irda boleh bagi idea mengenai soalan ini, cara alternatif yang boleh kita melabut didalam ASB. Terima Kasih :) 

Akhir kata, blog Irda ini menyampaikan info yang berguna kepada para pembacanya terutama saya sebab post nya tu dapat memberi kata-kata perangsang buat saya untuk berasa lebih bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang ni dan penaik semangat saya untuk terus maju demi hari ke hari.







If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. wahh..good luck my friend..tq join...:)

    BalasPadam
  2. https://irdagarmin.blogspot.my/2017/12/senarai-peserta-dan-pemenang-giveaway.html

    jangan lupa baca pemenang

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner