Disember 2017 Disember 2017 - The New Minded Disember 2017 Disember 2017

Rabu, 27 Disember 2017

Review Old Spice Body Wash Champion

Leave a Comment

Old Spice Body Wash Champion
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Alhamdulillah hari ini saya mempunyai kesempatan waktu untuk menulis blog ini berkenaan review kali ini iaitu produk Old Spice Body Wash Champion. Idea nak mengarang ni dah nak masuk dua minggu tertangguhnya, hari ni kuatkan semangat nak juga baut review produk yang terbaik ni. 

Buat mereka yang masih tak perasan produk ini di pasaran mungkin akan mula perasan bila dah baca article ni. Produk ni saya baru mula terperasan di market 3 bulan lepas, masa tu tengah tengok sabun mandi di AEON.. Masa tu di tempat lain tak berapa nak jumpa sangat, tapi sekarang ni senang dah nak jumpa produk ni di pasaraya. Maybe dah dapat sambutan ramai la ni kan. 

Apa yang best sangat sabun mandi ni ? Sampaikan besar-besar tagline dia tu "Want your man to Smell like A Man.." haha.. Memang mula-mula baca ada unsur khas untuk 18 tahun ke atas je kan. :D :D 

Apa yang buatkan saya suka sabun ni, dia wangi sangat hilang terus semua bau-bau badan tu memang tahan la sampai ke petang tu, walaupun berpeluh-peluh sikit gitu.. Ada la perbezaan diantara sabun biasa dengan sabun ni, ia boleh dikatakan ia teramat sesuai dengan lelaki la gitu.. Buat mereka yang ada suami tu, boleh kasi try satu botol buat suami anda tu, mmg tak nyesal punya.. Sekarang ni saya lihat dah banyak jenis baunya tapi saya suka bau Champion ni bau dia sedap menenangkan.

Berapa harga ia? 

Actually harga ia agak munasabah la, satu botol RM19 kalau tak silap saya, saya boleh guna untuk satu bulan dengan penggunaan 2 kali sehari. Okay la kan..

Ada alegik ke guna ?

So far setakat ni saya guna tak ada lagi la alegik dekat badan.. 

Senang ke sabun tu nak rinse off dari body?

Lepas apply sabun ni senang je nak rinse off sabun tu dari body.. 

Okay habis je satu botol ni nak repeat lagi la satu botol.. Memang puas hati setakat ni saya guna.. Buat mereka nak cuba guna produk ni boleh dapati di pasaraya or farmasi. 

 
 


Read More

Ahad, 3 Disember 2017

Bounce Rate Bulan December 2017

10 comments

Alexa Malaysia
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Dah lama saya tidak update mengenai alexa ranking dan bounce rate blog ni. Sangkakan bila makin lama tak update blog ranking dan bounce rate pun akan turut jatuh, tapi sangkaan saya itu adalah salah. 

Kenapa saya katakan salah? 

Ia adalah disebabkan oleh SEO blog ini sendiri, dimana selama 3 - 4 bulan ni saya jarang update blog dan pengunjung ke blog pun saya dah lihat agak menurun sedikit tapi Ranking dan Bounce Rate masih maintain, macam mana ia boleh berlaku? 

Kebanyakkan pengguna yang hadir ke blog ini untuk beberapa bulan yang lepas adalah daripada pengguna yang menggunakan Search Engine yang ingin mendapatkan maklumat yang mereka inginkan dan terus datang blog ini untuk mendapatkan maklumat yang mereka mahukan itu. 

Oleh itu, disebabkan oleh kehadiran visitor daripada search engine ini yang membuatkan blog ini terus maintain ranking dan bounce ratenya itu dan tidak lupa juga adalah google ads pun turut masih maintain dan terus running seperti biasa. 

Jadi untuk menghasilkan article blog post perlu yang berinformasi dan dicari oleh orang ramai sedikit sebanyak ia akan membantu ranking blog kita ini sendiri. 

Baca : Article Berkenaan SEO
Google Analytic
Google Analytic blog ini untuk 3 bulan yang lalu ada menunjukkan penurunan daripada visitor hadir ke blog ni, waa nampakkan penurunan dia tu bukan sikit tapi beribu juga tu kan.. Tapi bounce rate masih kekal di paras bawah 10%.

Buat mereka yang ingin apply google ads asyik kena reject je kan macam saya dulu boleh cuba buat akaun baru khas untuk ads dan delete semua akaun yang ada kaitan dengan google ads untuk memastikan anda ada satu sahaja akaun dengan detail no hp emel alamat untuk akaun baru itu. Selepas tu cuba letakkan page Privacy Policy , Disclaimer, Contact Us & Sitemap.  Lepas dah create semua tu baru submit untuk akaun google ads yang baru. Ini apa yang saya lakukan untuk google ads blog ni yang banyak kali kena reject sampai saya sendiri pun dah nak giveup, bukan sekejap makan tahun juga asyik kena reject je.. Selamat mencuba..





Read More