Bounce Rate Bulan December 2017 Bounce Rate Bulan December 2017 - The New Minded Bounce Rate Bulan December 2017 Bounce Rate Bulan December 2017

Ahad, 3 Disember 2017

Bounce Rate Bulan December 2017

4 comments

Alexa Malaysia
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Dah lama saya tidak update mengenai alexa ranking dan bounce rate blog ni. Sangkakan bila makin lama tak update blog ranking dan bounce rate pun akan turut jatuh, tapi sangkaan saya itu adalah salah. 

Kenapa saya katakan salah? 

Ia adalah disebabkan oleh SEO blog ini sendiri, dimana selama 3 - 4 bulan ni saya jarang update blog dan pengunjung ke blog pun saya dah lihat agak menurun sedikit tapi Ranking dan Bounce Rate masih maintain, macam mana ia boleh berlaku? 

Kebanyakkan pengguna yang hadir ke blog ini untuk beberapa bulan yang lepas adalah daripada pengguna yang menggunakan Search Engine yang ingin mendapatkan maklumat yang mereka inginkan dan terus datang blog ini untuk mendapatkan maklumat yang mereka mahukan itu. 

Oleh itu, disebabkan oleh kehadiran visitor daripada search engine ini yang membuatkan blog ini terus maintain ranking dan bounce ratenya itu dan tidak lupa juga adalah google ads pun turut masih maintain dan terus running seperti biasa. 

Jadi untuk menghasilkan article blog post perlu yang berinformasi dan dicari oleh orang ramai sedikit sebanyak ia akan membantu ranking blog kita ini sendiri. 

Baca : Article Berkenaan SEO
Google Analytic
Google Analytic blog ini untuk 3 bulan yang lalu ada menunjukkan penurunan daripada visitor hadir ke blog ni, waa nampakkan penurunan dia tu bukan sikit tapi beribu juga tu kan.. Tapi bounce rate masih kekal di paras bawah 10%.

Buat mereka yang ingin apply google ads asyik kena reject je kan macam saya dulu boleh cuba buat akaun baru khas untuk ads dan delete semua akaun yang ada kaitan dengan google ads untuk memastikan anda ada satu sahaja akaun dengan detail no hp emel alamat untuk akaun baru itu. Selepas tu cuba letakkan page Privacy Policy , Disclaimer, Contact Us & Sitemap.  Lepas dah create semua tu baru submit untuk akaun google ads yang baru. Ini apa yang saya lakukan untuk google ads blog ni yang banyak kali kena reject sampai saya sendiri pun dah nak giveup, bukan sekejap makan tahun juga asyik kena reject je.. Selamat mencuba..





If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

4 ulasan :

  1. wahh tahniah hasif,memang bagus juga boleh tahu rating tu ya,untuk menat ikkan semangat kita balik berblog walaupun dah lama tak menulis entry tu kan.Hasif apa kelebihan ada google ads ni ya?selalu orang ada business website suka sangat talk about google ads.Tapi irda masih belum tahu cara apply dan tidak tahu apakah fungsinya

    BalasPadam
  2. Tahniah en hasif..semoga terus kekal berblogging di masa akan datang..

    BalasPadam
  3. pergh !! susah nya lahai kakak nak dapat BR sebegitu rupa.. hee~ sejak tukar tamplet ni struggle sungguh part tu..

    BalasPadam
  4. Bagusnya bounce rate sangat rendah. Sukar betul nak dapat macam tu

    BalasPadam