Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat " Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat " - The New Minded Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat " Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat " Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat " Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat "

Sendiri Mau Ingat
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Alhamdulillah sekali lagi blog ini terima hadiah daripada penyertaan giveaway ini. Tapi hadiah kali ini adalah daripa Giveaway Irda Garmin yang pertama kali di anjurkan oleh beliau. Hadiah yang saya terima adalah senaskah buku yang bertajuk Sendiri Mau Ingat.

Tak sangka pula blog ini tersenarai mereka yang terima hadiah ini. Terima kasih ya Irda untuk buku ini. 


 
Saya baharu saja buka sampul ini, bila je buka terus ternampak buku Sendiri Mau Ingat, Ingat Sebelum kena Jimat Sebelum Habis. Waa nama buku je dah bagi saya impress apatah lagi isi kandungan didalam buku ini sungguh memotivasikan diri ini. 

Actually saya memang suka membaca buku self-motivate ini selalunya baca buku dalam version English tapi ini buku pertama saya yang dalam versi Bahasa Melayu. Terima kasih ye Irda menambahkan lagi koleksi buku saya. 

Apabila saya buka sahaja kulit buku ini dan lihat muka surat pertama terus ternampak ini; 

Ada ucapan.. :) 

Waa sungguh terharu bila ada ucapan sekali tu.. Bukan senang nak dapat gift siap ada note ni.. :D :D 

Sinopsis
Okay kalau anda nak tahu apa sinopsis buku ni boleh baca dekat gambar atas ni. Saya nak summary kan masih tak boleh lagi sebab baru je baca buku. Tapi buku ini amat bagus untuk anda baca kerana ia memberikan anda self motivate yang tinggi serius tak tipu.. Sebab sekarang ni saya pun dah rasa macam stress kerja kan so bila baca ni rasa macam hilang stress tu tiba-tiba ada semangat motivasi tu datang kembali, maybe dah lama sangat tak relax baca buku kan. Okay untuk mereka yang ingin dapatkan buku ini boleh cari di kedai buku harga ia RM10.00 terbitan karangkraf.


Apa yang membuatkan saya terus termotivasi lepas baca buku ini?

Introduction dia memang superb dan topik 1 dia je dah cukup super apatah lagi topik lain. Nak tahu topik 1 dia ape? Topik 1 dia bertajuk Kenapa Takut Nak Percaya Diri  dalam topik ini ia memberitahu kebanyakkan manusia mengalami masalah ini iaitu tidak percaya diri sendiri tetapi orang lain percayakan dan yakin dekat kita. Mesti anda yang baca ini pun sama situasi begini kan.. :D 

Apa yang diberitahu didalam buku ini merendah diri itu bagus tapi janganlah merendah sampai hilang motivasi. Jangan sampai tahap merendah diri sehingga menganggap Allah tidak memberi anugerah kepada kita. Setiap makhluk Allah ciptakan pasti ada anugerah dan keistimewaan tersendiri. Sedangkan orang gila pun ada keistimewaan dia tersendiri, kenapa? Kalau dia berjalan dijalan raya, pernah ka dia berjalan di tengah jalan raya yang banyak kereta? Tak pernah kan, dia pasti akan jalan di tepi kan. Padahal dia tu orang gila, tapi macam mana dia tahu kalau jalan tengah jalan kena langgar dan mati? Itulah keistimewaan yang dia ada.

Sungguh memotivasikan ? Setiap topik tidak banyak pun pages dia dalam 3 - 5 halaman je. Macam dia cakap bacaan santai2 tapi terus menusuk ke kalbu gitu. Ringkas dan paadat. 

Jadi tunggu apa lagi jom kita grab satu buku dan baca.. Serius memang takkan menyesal punya.. 



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Alhamdulilah dah sampai buku pada hasif..moga bermanfaat ya..terima kasih hasif join giveaway irda. moga hasif success selalu ya

    BalasPadam
  2. tahniah! bestnya dpt bku motivasi

    BalasPadam
  3. Wahh.. tahniah Asep! Memang jeles dibuatnya sbb suka gak buku dr tuah. hihi :) alhamdulillah rezeki Asep^^

    BalasPadam
  4. wahhh best nyer dpt buku...rs nyer buku dr tuah yg ni sy x sempat baca yg lain sy baca

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner