Februari 2018 Februari 2018 - The New Minded Februari 2018 Februari 2018 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2018

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Servis Review Produk Di Blog

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, 
Hari ini saya ingin buka slot untuk paid review di blog ini. Jika anda ada produk atau restoran yang nak di review boleh terus hubungi saya di emel [email protected] 
Seperti yang sedia maklum, sebelum ini juga saya ada membuat beberapa review berkenaan tempat makan, produk perfume, makanan dan juga servis perkhidmatan awam yang disediakan di Malaysia terutamanya. 
Selain itu juga, saya juga turut terlibat dengan contribute Local Guides di Google yang sekarang sudah hampir ke Level 4. Di local guide ini saya akan buat review untuk kedai @ restoran anda untuk tatapan umum di google maps. Setakat ini saya telah contribute di local guides ini dari Malaysia sehingga ke Singapura.
Selain daripada saya contribute di local guides google, saya juga akan menulis review di blog ini dan kebanyakkannya article yang telah saya publish akan berada di Halaman Pertama @ Top 20  di search engine google berdasarkan keyword yang dicari oleh user. Sebagai cont…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner