Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018 Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018 - The New Minded Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018 Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018

Jumaat, 10 Ogos 2018

Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018

4 comments

Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Setelah sekian lama mendiamkan diri, finally im back!!! Domain ni baru sahaja direnew semalam renew terus utk 3 tahun. biar lama sikit domain ni aktif. Dah 3 tahun rupanya domain ni rupanya tak sangka pulak boleh lama begini menggunakan domain ni. Ia dah macam nak hampir ke tahap matang dah ni so agaknya memang akan kekal la nampaknya domain ni dengan blog ni.

Awal-awal dulu asalnya blog ni guna domain thenewminded lepas tu tukar guna ahmadhasif dot info lepas tu kalau tak silap tukar kepada thenewminded semula dan akhir sekali lekat lah 3 tahun menggunakan ahmadhasif.my ni.

Niat untuk kembali aktif dalam blog ni memang ada muncul dah ni, ada yang request untuk edit template review produk dan servis. Ada dapat invitation seminar SEO. Ada cerita yang menarik nak dikongsikan dan akhir sekali apa yang memotivasikan diri adalah bila tiba-tiba dapat emel your account domain is been suspended masa tu baru tefikir it's too late i need to redo this all?? hahaha itu motivasi paling okay sekali untuk menyedarkan diri ini yang bahawasanya anda mempunyai blog jangan lupa untuk terus berkarya. 

Honestly to say, buat mereka yang nak suruh edit template itu saya memang kekangan masa untuk edit so saya memang tidak akan buat dah ya. 

But, jika untuk paid review ia masih dibuka dan boleh terus contact saya untuk quatation. 

Okay back to topics, hari ini saya ingin berceritakan mengenai total earning google adsense saya setakat bulan ogos 2018 ini. Walaupun last update blog adalah pada March 2018 tapi trafik yang hadir ke blog ini masih memberangsangkan ada juga trafik harian yang sudi terjah blog ini. 

Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018
Inilah hasilnya, alhamdulillah setakat ni berjaya mengumpul sebanyak $7.86 kalo di convertkan dekat RM28+ juga la. So far saya biarkan je duit tu dalam tu jangan diusik bila perlu jer baru di cashout kan wang tu.

Siapa ada tips bagaimana nak naik kan earning tu ya? asyik dapat $0.04 je tak pernah lagi merasa lebih $0.50 keatas. Kalau ada tips boleh la ya kita berkongsi di ruang komen di bawah ni. Terima kasih.


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

4 ulasan :

  1. Alhamdulillah..selamat aktif semula...kak PC pun tengah berusaha tingkatkan angka2 di GA tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. samala sy pun nak tingkatkan angka2 tu juga..

      Padam
  2. hai hasif...irda pun terfikir nak ada domain sendiri tapi takut tukar domain dari blogspot banyak entry akan hilang yg lama-lama,sekarang masih menggunakan blogspot free,alhamdulilah sentiasa dpt customer dari blog,dah mcm keddai maya pula blogspot irda tu,btw google adsense irda pun mcm tu juga,skrg jumpa terkumpul baru 30 usd..heheh tapi takpelah sikit je tu,sebab rasanya dpt customer dari blog lagi seronok dari tunggu google adsense bagi tu,tapi nak juga letak,nanti nak juga rasa kan income dr situ..apa2pun terus berkaya hasif,find a day in aweek to write ya..irda pun busy giler..hehheeh tapi syg pada blog masih membara..giteww

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg lama-lama sepatutnya tak hilang.. waaa tinggi juga tu 30usd.. huhu.. insyallah akan terus berkarya.. tu yang renew semula domain ni.

      Padam