September 2018 September 2018 - The New Minded September 2018 September 2018 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2018

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Inner Snowcap by Suriahijabs

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai produk Inner Snowcap by suriahijabs. Untuk makluman semua Suriahijab telah beroperasi selama 3 tahun (shgg 2018) so mereka tengah buat promosi sempena ulang tahun yang ketiga iaitu jika anda membeli RM50 keatas akan mendapat 1 free gift inner snow cap tahu. Waa menarikan maklumlah sekarang ni kan tengah viral inner hantu la inner silang viral la dan macam-macam lagi. 
Anniversery Sales ini akan berlanjut sehingga 4 Oct 2018, jika anda nak beli boleh clicklink ni Shop
Diantara Produknya adalah; 
1) INNER SNOW CAP
by Suriahijabs
Material : lycra cotton high quality
📌 super comfy
📌 kain sejuk
📌 tidak longgar and tidak mencengkam bahagian telinga
📌 menutup seluruh bahagian kepala




2) INNER SNOW CAP for kids
by Suriahijabs

📌: Tiada lagi ketat, sakit ditelinga
📌: Material Lycra Cotton high quality
📌: Selesa dipakai, kepala bernafas dengan baik
📌: Lebih focus dalam kelas
3) INNER ROSSY
(Inner Silang by Suriahija…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner