Ogos 2019 Ogos 2019 - The New Minded Ogos 2019 Ogos 2019 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2019

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Punca Mentol Motor Terbakar (Front Head Lamp) Modenas MR1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit pengalaman saya mengenai Mentol Motor Kerap Terbakar pada minggu lalu mungkin akan panjang sikit perkongsian pengalaman saya kali ini.
Pernahkah anda mengalami situasi yang sama? Kalau pernah jangan lupa kongsikan pengalaman atau info tambahan punca mentol anda itu kerap terbakar di ruang komen dibawah ya. 
Okay saya ingin memulakan cerita ini, kisah nya bergini pada tahun lalu saya telah membeli sebuah motorsikal Modenas MR1 daripada seorang usahawan muda bumiputra yang mempunyai ladang kambingnya sendiri. Masa saya membeli motor tersebut ada banyak juga la kena repair nya di antaranya bateri, regulator / rectifier, tayar, rim & rantai spocket dan carburator. Biasala motor amik di tangan orang banyak kena dibuatnya tapi kos repair tu masih munasabah lagi.
Secara jujurnya Motorsikal Modenas MR1 ni tidak ada banyak ragamnya dan maintenancenya juga rendah okay.. Just perlu servis minyak hitam sahaja.. Tak d…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner