Oktober 2019 Oktober 2019 - The New Minded Oktober 2019 Oktober 2019 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2019

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Kemudahan Airport Transfer

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman saya menggunakan airport transfer ni, seperti sedia maklum jika nak pergi airport mesti fikir waaa dari kuala lumpur nak ke KLIA mesti mahal harganya kan, jangan risau jom baca perkongsian dibawah ini untuk berjimat sedikit duit anda itu. 
Adakah Travelling Menyeronokkan?
Travelling adalah perkara yang menyeronokan untuk kita buat bersama yang tersayang. Selain bercuti bersama keluarga, pergi bercuti dengan member pun tak kurang seronoknya. Yelah masa ni lah, kita boleh bertukar cerita dan bergelak tawa bersama-sama. Hari lain mungkin masing-masing sibuk dengan komitmen yang tesendiri. Jadi bila dapat buat aktiviti bersama ni dapatlah mengeratkan hubungan tu. Ada orang jadikan percutian dengan kawan-kawan ni as part of diorang punya reunion sekolah lah, reunion university dan sebagainya. Paling meriah kalau pergi travel dengan member yang masing-masing dah ada keluarga sendiri. Memang sure…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner