Februari 2020 Februari 2020 - The New Minded Februari 2020 Februari 2020

Khamis, 13 Februari 2020

Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun

2 comments


Assalamaualaikum dan salam Sejahtera.

Hari ini saya akan berkongsi sedikit mengenai review mee segera shin ramyun ni ya. 

Post kali ni pendek je just nak share sahaja pengalaman makan mee Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun.

Dekat mana boleh dapat?

Anda boleh dapatkan dekat Pasaraya atau kedai serbaneka berdekatan anda. Dia ada jual dalam cup senang nak makan kan. 

Okay jom saya share sikit gambar mee dia ya. 

Nampak sedapkan.. 

Rasa mee ni?

Rasa mee dia kenyal sikit kena dengan taste saya sebab saya tak suka makan mee segera yang lembik2 ni suka kenyal-kenyal sikit.. tapi mee ni takde la kenyal sangat pun lembut je.




Bagaimana rasa kuahnya?

Kuah dia pun sedap layan je masa makan walaupun dia cakap spicy actually takde pedas pun biasa sahaja kepedasannya.. Pedas lagi mee segera kari.. Rasa kuah dia sedap juga ada pedas sikit masam sikit kira cukup la dengan kepekatannya tu.

Selain itu dia ada juga sayur-sayuranya keringnya tu macam biasa kena rendam bersama mee tu dulu baru dia akan kembang kan.. 

Okay buat yang belum cuba lagi boleh cuba beli satu bowl dulu untuk rasa ya.. kenyang juga makan mee ni ya potion dia banyak jugak.. 

Read More