Februari 2020 Februari 2020 - The New Minded Februari 2020 Februari 2020 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2020

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends.



Giveaway Wang Tunai RM 1000 Mamapipie & Friends


Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends
Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunaiBuat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  Boleh copy code html yang mama dah sediakan di bawah post ni bagi memudahkan kerja korang.Tag 3 rakan Wajib Follow Youtube ibusyurga: Klik Sini -> Youtube ibusyurga Wajib Follow & Letak Blog di bawah ke dalam Bloglist korangIbusyurga.blogspot.comSukamakanjalan.blogspot.comwww.dawaibesi.comwww.guamansyarie.comhttps://nikmatterbaik.blogspot.comhttp://www.mamapipie.com Ini syarat w…

Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun

Assalamaualaikum dan salam Sejahtera.
Hari ini saya akan berkongsi sedikit mengenai review mee segera shin ramyun ni ya. 
Post kali ni pendek je just nak share sahaja pengalaman makan mee Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun.
Dekat mana boleh dapat?
Anda boleh dapatkan dekat Pasaraya atau kedai serbaneka berdekatan anda. Dia ada jual dalam cup senang nak makan kan. 
Okay jom saya share sikit gambar mee dia ya. 

Nampak sedapkan.. 
Rasa mee ni?
Rasa mee dia kenyal sikit kena dengan taste saya sebab saya tak suka makan mee segera yang lembik2 ni suka kenyal-kenyal sikit.. tapi mee ni takde la kenyal sangat pun lembut je.




Bagaimana rasa kuahnya?
Kuah dia pun sedap layan je masa makan walaupun dia cakap spicy actually takde pedas pun biasa sahaja kepedasannya.. Pedas lagi mee segera kari.. Rasa kuah dia sedap juga ada pedas sikit masam sikit kira cukup la dengan kepekatannya tu.
Selain itu dia ada juga sayur-sayuranya keringnya tu macam biasa kena rendam bersama mee tu dulu baru dia akan kemb…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner