Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate - The New Minded Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Hari ini ingin berkongsi sedikit hasil kerja tangan saya anak dan isteri.. 

Actually projek ni dah lama dah diberi dan dah siap pun. Post kali ni pendek je saja biar dia kekal dalam blog ni buat kenang-kenangan.

Mana tahu ada yang nak buat masa cuti sekolah ni kan boleh la saya share some idea kan untuk mengisi masa lapang anak2 tu nanti.


Bahan yang diperlukan kard board keras hitam, pensel, reben, lidi, kertas warna dan gam. 

Kalau ikutkan kena guna batang kayu aiskrim tapi disebabkan sukar nak cari guna je la batang lidi sate senang nak dapat.. Seni kan kena la kreatif betul tak..

Cara nak buat dia senang ja, 

Lakarkan cupcake dekat atas kertas card board tadi tu.. pastu gulungkan reben tu jadi macam dalam gambar ikut nak tebal mana tapi kalau nak cantik biar seragam tebal dia. Lepastu amik batang lidi sate tu balutkan dengan kertas warna baru la nampak cantik. 

Batang lidi tu pun kena potong ya ikut kreativiti masing2.. Nak cantik guna playar cutter tu nak seadanya guna tangan patahkan tapi nanti dia tak berapa nak kemas ler. 

Bila dah siap semua tu gamkan atas kard board tu ikut lakaran yang dibuat tu.. 

Dah siap gam biarkan kering pastu dah jadi dah artwork cupcake tu.

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner