Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Nasi Lemak Spesial Sempena PKP - The New Minded Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Nasi Lemak Spesial Sempena PKP

Nasi Lemak Special
Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ni nak berkongsi sedikit mengenai menu juadah berbuka puasa sempena PKP.. iaitu nasi lemak..

Alhamdulillah tidak lama lagi ramadhan pun akan menjelma, buat yang tak habis ganti puasa tu cepat-cepat gantikan ya.. hehe..

PKP kali ni dah masuk minggu keempat kan.. ke aku ni dah tahu bape minggu dah asyik duk rumah je kan.. Duk rumah pun buat kerja ya Work From Home WFH...


Hari ni malas nak share resepi just nak menulis merapu-rapu ja.. 

Menu juadah berbuka puasa hari ni adalah nasi lemak dengan ayam goreng.. 

Kebetulan pula semalam aku terbeli pula kelapa parut ingat masak meee jawa kena la buh kelapa parut aku pun pi la beli sampai setengah kilo kelapa parut hamik kau nak buat apa banyak2 tu.. Sekali sampai rumah isteri tanya beli kelapa parut kenapa? Aku pun jawab la kata nak masak mee jawa sekali jawapan yang didengar mee jawaa Sarawak tak guna santan.. Alahai aku pun diam je la.. hahaha..

So hari ni jawabnya makan nasi lemak la dekat rumah... Tu la ceritanya kan...

Dah nak masuk minggu kelima ni tak dapat pengang spanar ni gian dia lain macam ni... Sebab dah gian sgt Next project aku kena juga pegang spanar, nanti aku akan share dekat sini... 

Ok itu sahaja.. next project aku share dekat sini nanti..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner