Perancangan Kewangan Perancangan Kewangan - The New Minded Perancangan Kewangan Perancangan Kewangan Perancangan Kewangan Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Perancangan Kewangan

Anda merupakan seorang pelajar mahupun seorang yang berkerjaya ??

Ingin belajar cara menyimpan  dan megawal duit anda ??

Jom baca artikel yang telah saya sediakan ini.. Insyallah dapat membantu anda..

  1. Teknik Menyimpan Duit RM
  2. Teknik Melabur ASB untuk Pelajar Universiti @ seorang berkejaya
  3. Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda
  4. Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik?
  5. Banyak Duit Tapi Tiada Asset ?
  6. Betulkan Tabiat Baru Berjaya Menyimpan RM
  7. Teknik Menyimpan Duit Gaji Bersih RM2035 
Jika anda merasakan artikel ini berguna kepada anda dan rakan-rakan anda..
Mari sama-sama kita share artikel ini di laman sosial.
Terima Kasih dan Selamat Mencuba.


Jika anda merasakan ilmu yang diberi itu amat berguna dan anda telah berjaya mengawal duit anda dan berjaya menyimpan ataupun telah berjaya atasi masalah kewangan.

Ulasan

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner